Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Fazant fine champagne

fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook gevogeltefond tijm rozemarijn laurier volle room Cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten gevogeltefond, vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst. Je kan de zelfgemaakte fond vervangen door kant-en-klare gevogeltefond. Doe er in dat geval een verbrokkeld blokje fijne kruidenbouillon bij. Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze in wat olijfolie met daaraan toegevoegd een paar druppels truffelolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Kruid met zwarte peper uit de molen en een snuif zout. Bak net voor het opdienen de fazantenfilets in wat boter op een zacht vuur en de aardappelkroketten in de frietketel. Op het bord: een spiegel saus, daarop centraal dakpansgewijze de voorgesneden fazantenfilets. Plaats de bospaddenstoelen volgens eigen inzicht en inspiratie tot een mooie compositie. Serveer met de kroketjes in individuele porties.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Fazant fine champagne

Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten gevogeltefond, vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook gevogeltefond tijm rozemarijn laurier volle room Cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
Je kan de zelfgemaakte fond vervangen door kant-en-klare gevogeltefond. Doe er in dat geval een verbrokkeld blokje fijne kruidenbouillon bij. Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze in wat olijfolie met daaraan toegevoegd een paar druppels truffelolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Kruid met zwarte peper uit de molen en een snuif zout. Bak net voor het opdienen de fazantenfilets in wat boter op een zacht vuur en de aardappelkroketten in de frietketel. Op het bord: een spiegel saus, daarop centraal dakpansgewijze de voorgesneden fazantenfilets. Plaats de bospaddenstoelen volgens eigen inzicht en inspiratie tot een mooie compositie. Serveer met de kroketjes in individuele porties.
mytastebe.com
privacy beleid