Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Filetgebraad van everzwijn met schorseneren

everzwijngebraad schorseneren azijn boter peper en zout bladpeterselie ui tijm laurier balsamico Luikse siroop aardperen gele raapjes knoflook nootmuskaat    
Spoel en schil de schorseneren. Snijd ze in stukken van een drietal centimeter en bewaar deze in azijnwater.  Laat ze uitlekken, stoom ze kort tot halfgaar en bak ze daarna een paar minuutjes in een beetje boter tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen.  Kruid met peper en zout. Meng met gehakte bladpeterselie en laat die nog even meebakken. Bak het everzwijngebraad rondom bruin in boter. Doe er een gesneden ui, een takje tijm en laurierblad en een glaasje water bij. Dek de braadpan af, zet het vuur zacht en laat ongeveer 25 min tot 45 min braden, al naargelang het gewicht van het gebraad. Bewaar het braadvocht. Laat het gebraad afgedekt, af het vuur, rusten. Versnijd het in centimeter dikke plakken net voor het opdienen. Saus: zeef het braadvocht. Doe er een scheutje balsamico bij en een lepel Luikse siroop. Laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Maak een aardpeerpuree. Schil de aardperen en stoom ze gaar. Doe hetzelfde met de gele raapjes. Snijd een ui in halve maantjes en bak ze met wat boter tot gekarameliseerd. Voeg een paar minuutjes voor het zover is, een tweetal geperste knoflookteentjes toe, een mespunt gedroogde tijm en een draai uit de pepermolen. Voeg de gestoomde aardpeer en raapjes toe en laat even mee bakken. Zet er de handmixer in. Mix tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat peper en zout uit de molen. Op het bord: een voorgesneden gebraad, half overgoten met saus, de gebakken  schorseneren en de puree, afgewerkt met een plukje platte peterselie.  
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Filetgebraad van

everzwijn

met schorseneren

Spoel en schil de schorseneren. Snijd ze in stukken van een drietal centimeter en bewaar deze in azijnwater.  Laat ze uitlekken, stoom ze kort tot halfgaar en bak ze daarna een paar minuutjes in een beetje boter tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen.  Kruid met peper en zout. Meng met gehakte bladpeterselie en laat die nog even meebakken. Bak het everzwijngebraad rondom bruin in boter. Doe er een gesneden ui, een takje tijm en laurierblad en een glaasje water bij. Dek de braadpan af, zet het vuur zacht en laat ongeveer 25 min tot 45 min braden, al naargelang het gewicht van het gebraad. Bewaar het braadvocht. Laat het gebraad afgedekt, af het vuur, rusten. Versnijd het in centimeter dikke plakken net voor het opdienen.  
everzwijngebraad schorseneren azijn boter peper en zout bladpeterselie ui tijm laurier balsamico Luikse siroop aardperen gele raapjes knoflook nootmuskaat    
Saus: zeef het braadvocht. Doe er een scheutje balsamico bij en een lepel Luikse siroop. Laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Maak een aardpeerpuree. Schil de aardperen en stoom ze gaar. Doe hetzelfde met de gele raapjes. Snijd een ui in halve maantjes en bak ze met wat boter tot gekarameliseerd. Voeg een paar minuutjes voor het zover is, een tweetal geperste knoflookteentjes toe, een mespunt gedroogde tijm en een draai uit de pepermolen. Voeg de gestoomde aardpeer en raapjes toe en laat even mee bakken. Zet er de handmixer in. Mix tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat peper en zout uit de molen. Op het bord: een voorgesneden gebraad, half overgoten met saus, de gebakken  schorseneren en de puree, afgewerkt met een plukje platte peterselie.
mytastebe.com
privacy beleid