Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Bisque van grijze Noordzeegarnalen

Pel ongeveer ½ van de portie grijze garnalen. Maak een bouillon van de rest van de ongepelde garnalen met klaargemaakte wortelen, prei, selder en ui. Doe er wat laurier bij, een blokje visbouillon en een glas witte wijn. Laat minstens een half uur koken. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
grijze garnalen wortelen prei selder ui peterselie Cognac cayennepeper room peper & zout blokje visbouillon witte wijn
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Bisque van grijze

Noordzeegarnalen

Pel ongeveer ½ van de portie grijze garnalen. Maak een bouillon van de rest van de ongepelde garnalen met klaargemaakte wortelen, prei, selder en ui. Doe er wat laurier bij, een blokje visbouillon en een glas witte wijn. Laat minstens een half uur koken. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac.
grijze garnalen wortelen prei selder ui peterselie Cognac cayennepeper room peper & zout blokje visbouillon witte wijn
mytastebe.com
privacy beleid