Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Rode poon "Dieppoise"

Maak een groentebouillon van gesneden prei, wortel, selder en sjalotjes. Kruid met fijne mosselkruiden. Zeef en laat nog even inkoken. Mix ongeveer 100 gram gepelde grijze garnalen met een paar eetlepels bouillon. Druk deze mix door een zeef. Maak een roux en leng aan met de gezeefde garnalenfond, witte wijn, room en een paar scheutjes Cognac. Meng met een paar lepels tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken en zet weg af het vuur. Werk af met ontvelde tomatenblokjes en gepelde grijze garnalen. Bak de gefileerde rode poon in wat boter. Op het bord: een tweetal visfilets. Overgiet met saus en werk af met gehakte peterselie. Dien op met een individueel kommetje gekookte rijst.
prei wortel selder sjalotjes gedroogde mosselkruiden grijze garnalen boter vloeiende bloem witte wijn room Cognac tomatenpuree peper en zout tomaten rode poon peterselie rijst
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Rode poon "Dieppoise"

Maak een groentebouillon van gesneden prei, wortel, selder en sjalotjes. Kruid met fijne mosselkruiden. Zeef en laat nog even inkoken. Mix ongeveer 100 gram gepelde grijze garnalen met een paar eetlepels bouillon. Druk deze mix door een zeef. Maak een roux en leng aan met de gezeefde garnalenfond, witte wijn, room en een paar scheutjes Cognac. Meng met een paar lepels tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken en zet weg af het vuur. Werk af met ontvelde tomatenblokjes en gepelde grijze garnalen. Bak de gefileerde rode poon in wat boter. Op het bord: een tweetal visfilets. Overgiet met saus en werk af met gehakte peterselie. Dien op met een individueel kommetje gekookte rijst.
prei wortel selder sjalotjes gedroogde mosselkruiden grijze garnalen boter vloeiende bloem witte wijn room Cognac tomatenpuree peper en zout tomaten rode poon peterselie rijst
mytastebe.com
privacy beleid