Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kreeft à l'armoricaine

Kook de kreeften en laat afkoelen. Of koop vers gekookte kreeft, maar vooral geen diepvriesproduct. Dat is onwaarschijnlijk taai en smakeloos. Hak sjalotjes, wortelen, knoflook en selder in fijne brunoise. Pel de tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Hak de dragon en de peterselie. Stoof de sjalot, wortelen, selder, de helft van de gehakte peterselie, de helft van de tomatenblokjes en het knoflook in boter. Voeg een borrelglas Cognac, een glas witte wijn, visfumet, een paar lepels tomatenpuree en een busje room toe en reduceer. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Voeg af het vuur de gehakte dragon toe en laat even rusten. Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. Zet de saus met de kreeft een half uurtje in een oven voorverwarmd op 85°C. Dien op met rijst, gearomatiseerd met tomatenpuree en werk af met de rest van de dragon, peterselie en tomatenblokjes. Gegarandeerd een succes, wat andere receptenbronnen ook mogen aanbieden!
kreeft sjalot wortel selder tomaten Cognac tomatenpuree witte wijn visfumet room boter knoflook dragon (vers) peterselie rijst
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kreeft à l'armoricaine

kreeft sjalot wortel selder tomaten Cognac tomatenpuree witte wijn visfumet room boter knoflook dragon (vers) peterselie rijst
Kook de kreeften en laat afkoelen. Of koop vers gekookte kreeft, maar vooral geen diepvriesproduct. Dat is onwaarschijnlijk taai en smakeloos. Hak sjalotjes, wortelen, knoflook en selder in fijne brunoise. Pel de tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Hak de dragon en de peterselie. Sauteer de sjalot, wortelen, selder, de helft van de gehakte peterselie, de helft van de tomatenblokjes en het knoflook n boter. Voeg een borrelglas Cognac, een glas witte wijn, visfumet, een paar lepels tomatenpuree en een busje room toe en reduceer. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Voeg af het vuur de gehakte dragon toe en laat even rusten.
Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. Zet de saus met de kreeft een half uurtje in een oven voorverwarmd op 85°C. Dien op met rijst, gearomatiseerd met tomatenpuree en werk af met de rest van de dragon, peterselie en tomatenblokjes. Gegarandeerd een succes, wat andere receptenbronnen ook aanbieden!
mytastebe.com
privacy beleid