Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kaasfondue Royal

Wrijf de binnenkant van een koude fonduepan in met een knoflookpasta. Doe er een scheutje citroensap en een glas Zwitserse witte wijn in en warm op. Rasp ondertussen de kazen. Los een soeplepel maïzena op in een glas Kirsch. Doe de geraspte kazen bij de wijn en laat opwarmen tot ze gesmolten zijn. Voeg er dan de Kirschbereiding bij en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper uit de molen en nootmuskaat. Presenteer op een bord de bloemkoolroosjes, mini-champignonnetjes en blokjes gekookte ham. Zet daarbij een mand gesneden stokbrood en als bijgerecht (niet bedoeld om in de fonduepan te hangen) een slakom met gesneden kropsla en gehalveerde kerstomaatjes. Je gasten kunnen nu naar keuze hun spiesjes vullen met stokbrood, groenten en charcuterie. Geef er een Zwitserse wijn bij, de Fendant bijvoorbeeld, maar voorzie ook een klassieke droge Franse witte wijn, want niet iedereen is gek op het Zwitserse gealcoholiseerde Alpenwater.
Gruyère Emmenthaler Appenzeller Kirsch Fendant du Valais maïzena nootmuskaat peper uit de molen citroen knoflookpasta gekookte hamblokjes stokbrood champignons bloemkool kerstomaatjes kropsla
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kaasfondue Royal

Wrijf de binnenkant van een koude fonduepan in met een knoflookpasta. Doe er een scheutje citroensap en een glas Zwitserse witte wijn in en warm op. Rasp ondertussen de kazen. Los een soeplepel maïzena op in een glas Kirsch. Doe de geraspte kazen bij de wijn en laat opwarmen tot ze gesmolten zijn. Voeg er dan de Kirschbereiding bij en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper uit de molen en nootmuskaat. Presenteer op een bord de bloemkoolroosjes, mini- champignonnetjes en blokjes gekookte ham. Zet daarbij een mand gesneden stokbrood en als bijgerecht (niet bedoeld om in de fonduepan te hangen) een slakom met gesneden kropsla en gehalveerde kerstomaatjes. Je gasten kunnen nu naar keuze hun spiesjes vullen met stokbrood, groenten en charcuterie. Geef er een Zwitserse wijn bij, de Fendant bijvoorbeeld, maar voorzie ook een klassieke droge Franse witte wijn, want niet iedereen is gek op het Zwitserse gealcoholiseerde Alpenwater.
Gruyère Emmenthaler Appenzeller Kirsch Fendant du Valais maïzena nootmuskaat peper uit de molen citroen knoflookpasta gekookte hamblokjes stokbrood champignons bloemkool kerstomaatjes kropsla