Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Everzwijn met mosterdroomsaus

everzwijnstoofvlees vloeiende bloem boter ui knoflook wildfond Trappist room laurier kruidnagel jeneverbessen graantjesmosterd vloeibare honing aalbessengelei piment d’Espelette peterselie
Bestuif de everzwijnkarbonade met bloem schroei rondom dicht in een hete pan met boter. Snijd de ui in halve maantjes en bak ze goudbruin in wat boter. Voeg tegen het einde van de baktijd een paar teentjes geplet knoflook toe en laat het even meebakken. Doe het aangebraden vlees met de gebakken ui in een kasserol. Vul aan met wildfond, een flesje Trappist en culinaire room en dat tot het vlees zwemt. Voeg een laurierblaadje toe, wat kruidnagel en geplette jeneverbessen. Meng met een goedgevulde eetlepel graantjesmosterd, een beetje vloeibare honing naar smaak en een paar eetlepels aalbessengelei. Breng op smaak met peper uit de molen en zout. Laat het stoofpotje minstens 1 ½ tot 2 uur of langer onafgedekt sudderen op laag vuur tot het vlees mals is. Dien op met bijgerechtjes naar keuze of zoals op foto: pure knolselder-pastinaakpuree met mosterd en rolletjes van prinsessenboontjes in Ardense ham. Werk af met piment d’Espelette en gehakte peterselie
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Everzwijn

met mosterdroomsaus

Bestuif de everzwijnkarbonade met bloem schroei rondom dicht in een hete pan met boter. Snijd de ui in halve maantjes en bak ze goudbruin in wat boter. Voeg tegen het einde van de baktijd een paar teentjes geplet knoflook toe en laat het even meebakken. Doe het aangebraden vlees met de gebakken ui in een kasserol. Vul aan met wildfond, een flesje Trappist en culinaire room en dat tot het vlees zwemt. Voeg een laurierblaadje toe, wat kruidnagel en geplette jeneverbessen. Meng met een goedgevulde eetlepel graantjesmosterd, een beetje vloeibare honing naar smaak en een paar eetlepels aalbessengelei. Breng op smaak met peper uit de molen en zout. Laat het stoofpotje minstens 1 ½ tot 2 uur of langer onafgedekt sudderen op laag vuur tot het vlees mals is. Dien op met bijgerechtjes naar keuze of zoals op foto: pure knolselder- pastinaakpuree met mosterd en rolletjes van prinsessenboontjes in Ardense ham. Werk af met piment d’Espelette en gehakte peterselie
everzwijnstoofvlees vloeiende bloem boter ui knoflook wildfond Trappist room laurier kruidnagel jeneverbessen graantjesmosterd vloeibare honing aalbessengelei piment d’Espelette peterselie
mytastebe.com
privacy beleid