Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Stoofpotje van babykreeftjes met saffraansaus

De saus: kreeftenfond sjalotten saffraan laurier kruidnagel room tomatenpuree tijm jeneverbessen witte wijn Noilly Prat olijfolie peper & zout bloem Andere: gekookte kreeft dille    
De saus: sauteer een brunoise van sjalotten in olijfolie. Laat uitlekken, schep ze terug in de pan en laat een kwartiertje sudderen onder deksel met kreeftenfond, laurier, kruidnagel, tijm en jeneverbessen. Zeef, voeg een lepel tomatenpuree, een glaasje witte wijn, een scheut Noilly Prat, room en een potje saffraanpoeder toe en laat een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en zout en bind de saus. Haal het staart- en schaarvlees uit het pantser van de gekookte kreeftjes. Warm op tot lauw in de saus. Verdeel over de borden en decoreer met toefjes verse dille.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Stoofpotje

van babykreeftjes

met saffraansaus

De saus: sauteer een brunoise van sjalotten in olijfolie. Laat uitlekken, schep ze terug in de pan en laat een kwartiertje sudderen onder deksel met kreeftenfond, laurier, kruidnagel, tijm en jeneverbessen. Zeef, voeg een lepel tomatenpuree, een glaasje witte wijn, een scheut Noilly Prat, room en een potje saffraanpoeder toe en laat een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en zout en bind de saus. Haal het staart- en schaarvlees uit het pantser van de gekookte kreeftjes. Warm op tot lauw in de saus. Verdeel over de borden en decoreer met toefjes verse dille.
De saus: kreeftenfond sjalotten saffraan laurier kruidnagel room tomatenpuree tijm jeneverbessen witte wijn Noilly Prat olijfolie peper & zout bloem Andere: gekookte kreeft dille