Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Aardbeientimbaaltje met wijncoulis

Timbaaltje: 500 g aardbeien 3,5 dl appelsiensap 2 el rodebessengelei 3 gelatineblaadjes 2 el honing Coulis: 2,5 dl muskaatwijn 100 g mascarpone 4 dooiers zakje vanillesuiker munt    
Coulis: verwarm de wijn zonder te koken. Voeg de mascarpone, eidooiers en suiker toe en meng. Timbaaltje: schep de gesneden aardbeien in glazen potjes en druk ze aan. Warm het appelsiensap op met gelei en honing. Voeg  geweekte gelatine toe en giet de bereiding over de aardbeien. Laten opstijven. Op het bord: een spiegel van gekoelde saus en daarop een timbaaltje. Houd dit even onder de hete kraan en stort het uit. Werk af met een munttakje.
De Belgische keuken met Europese invloeden Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Aardbeientimbaaltje

met wijncoulis

Coulis: verwarm de wijn zonder te koken. Voeg de mascarpone, eidooiers en suiker toe en meng. Timbaaltje: schep de gesneden aardbeien in glazen potjes en druk ze aan. Warm het appelsiensap op met gelei en honing. Voeg  geweekte gelatine toe en giet de bereiding over de aardbeien. Laten opstijven. Op het bord: een spiegel van gekoelde saus en daarop een timbaaltje. Houd dit even onder de hete kraan en stort het uit. Werk af met een munttakje.
Timbaaltje: 500 g aardbeien 3,5 dl appelsiensap 2 el rodebessengelei 3 gelatineblaadjes 2 el honing Coulis: 2,5 dl muskaatwijn 100 g mascarpone 4 dooiers zakje vanillesuiker munt