Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Timbaaltje van zalmmousse

2 dl room rivierkreeftjes 5 cl groentebouillon 2 blaadjes gelatine 1 tl tomatenpuree 100 g gerookte zalm Cognac zalmeitjes dille  
Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te maken hebt. Haal van de rest het staartvlees uit de schaal en verwijder het darmkanaal. Hou ook een aantal gekuiste staartjes apart. Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in gelijke porties met een scheutje room. Roer er een lepel tomatenpuree en een scheutje Cognac onder. Klop de rest van de room op. Meng met de gepureerde bereiding. .  
Los geweekte gelatine op in warme bouillon en meng met de rest. Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met plastiekfolie. Laat een paar uur opstijven in de koeling. Pureer verse tomaten tot passata en zet koel weg. Zet de bordjes die je gaat gebruiken ook in de frigo. Giet een bodempje passata in een bordje. Ontvorm een timbaaltje en zet het op z’n plaats. Werk af met een rivierkreeftje, staartjes, zalmeitjes en een takje dille.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Timbaaltje

van zalmmousse

Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te maken hebt. Haal van de rest het staartvlees uit de schaal en verwijder het darmkanaal. Hou ook een aantal gekuiste staartjes apart. Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in gelijke porties met een scheutje room. Roer er een lepel tomatenpuree en een scheutje Cognac onder. Klop de rest van de room op. Meng met de gepureerde bereiding. Los geweekte gelatine op in warme bouillon en meng met de rest. Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met plastiekfolie. Laat een paar uur opstijven in de koeling. Pureer verse tomaten tot passata en zet koel weg. Zet de bordjes die je gaat gebruiken ook in de frigo. Giet een bodempje passata in een bordje. Ontvorm een timbaaltje en zet het op z’n plaats. Werk af met een rivierkreeftje, staartjes, zalmeitjes en een takje dille.  
2 dl room rivierkreeftjes 5 cl groentebouillon 2 blaadjes gelatine 1 tl tomatenpuree 100 g gerookte zalm Cognac zalmeitjes dille  
mytastebe.com
privacy beleid