Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hertenbiefstukjes met Armagnac

Bak de steaks. Doe olijfolie in een pan en laat heet worden zonder te roken. Leg de steaks erin met een tang en vermijd om in het vlees te prikken. Schroei het vlees dicht langs beide zijden en doe er nu een klont boter bij. Bak de biefstukjes, 2 minuten voor saignant, 4 voor à point en 6 voor bien cuit. Kruid met peper en zout en verpak het vlees in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Haal het uit de folie en zet voor het opdienen nog een paar minuten in een hete oven op 185°C. Saus: ontvet de pan en deglaceer met wildfond. Zeef en voeg de rest van de wildfond, Armagnac, een scheut witte balsamico en pruimenmoes aan toe. Laat inkoken en zeef de saus opnieuw. Giet er een extra scheut Armagnac bij en bind indien nodig. Op het bord: een steak deels overgoten met pruimensaus. Dien op met een puree en groentebereiding naar keuze. Het gerechtje wordt (op de foto) afgewerkt met een puree van zoete aardappel. Deze wordt gepresenteerd in individuele ovenschoteltjes, gegratineerd met paneermeel. Tot slot zijn er de rolletjes van boontjes in spek: . Maar andere, niet zoete groentebereidingen (liefst geen rode kool met appeltjes dus), passen er ook bij.
hertenbiefstuk Armagnac wildfond gepureerde pruimen witte balsamico boter peper & zout olijfolie
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hertenbiefstukjes

met Armagnac

Bak de steaks. Doe olijfolie in een pan en laat heet worden zonder te roken. Leg de steaks erin met een tang en vermijd om in het vlees te prikken. Schroei het vlees dicht langs beide zijden en doe er nu een klont boter bij. Bak de biefstukjes, 2 minuten voor saignant, 4 voor à point en 6 voor bien cuit. Kruid met peper en zout en verpak het vlees in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Haal het uit de folie en zet voor het opdienen nog een paar minuten in een hete oven op 185°C.
hertenbiefstuk Armagnac wildfond gepureerde pruimen witte balsamico boter peper & zout olijfolie
Saus: ontvet de pan en deglaceer met wildfond. Zeef en voeg de rest van de wildfond, Armagnac, een scheut witte balsamico en pruimenmoes aan toe. Laat inkoken en zeef de saus opnieuw. Giet er een extra scheut Armagnac bij en bind indien nodig. Op het bord: een steak deels overgoten met pruimensaus. Dien op met een puree en groentebereiding naar keuze. Het gerechtje wordt (op de foto) afgewerkt met een puree van zoete aardappel. Deze wordt gepresenteerd in individuele ovenschoteltjes, gegratineerd met paneermeel. Tot slot zijn er de rolletjes van boontjes in spek: . Maar andere, niet zoete groentebereidingen (liefst geen rode kool met appeltjes dus), passen er ook bij.
mytastebe.com
privacy beleid