Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Tongfilet met garnalensaus

ongepelde garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree cayennepeper peper & zout zeetongreepjes vloeiende bloem boter  bospaddenstoelen truffel tomaten peterselie     
Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Breng op smaak met cayennepeper, peper & zout. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Kuis en bak een mengeling van kleine bospaddenstoelen met gehakte truffel in een beetje truffelolie. Op het bord: een tweetal zeetongreepjes. Werk af met de paddenstoelen, truffelschaafsel, gepelde garnaaltjes, ongepelde garnaaltjes, ontvelde tomatenblokjes, en gehakte gefrituurde peterselie.  
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Tongfilet

met garnalensaus

Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Breng op smaak met cayennepeper, peper & zout. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Kuis en bak een mengeling van kleine bospaddenstoelen met gehakte truffel in een beetje truffelolie. Op het bord: een tweetal zeetongreepjes. Werk af met de paddenstoelen, truffelschaafsel, gepelde garnaaltjes, ongepelde garnaaltjes, ontvelde tomatenblokjes, en gehakte gefrituurde peterselie.  
ongepelde garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree cayennepeper peper & zout zeetongreepjes vloeiende bloem boter  bospaddenstoelen truffel tomaten peterselie