Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Zeetongfilet met garnalensaus

grijze garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree kurkuma groentefond knoflook zeewier of wakame cayennepeper peper & zout nootmuskaat zeetongreepjes vloeiende bloem boter spinazie
Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op smaak met cayennepeper, peper & zout. Spinaziecoulis: Blancheer de spinazieblaadjes. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water onder de kraan. Zo blijft de felle groene kleur bewaard. Knijp het water eruit en mix de spinazie in een blender met een scheutje groentefond, een teentje look, zout, peper en nootmuskaat. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Op het bord: een spiegel van garnalensaus, twee eetlepels spinaziecoulis, een tweetal zeetongreepjes over mekaar. Werk af met, gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Tongfilet

met garnalensaus

Garnalensaus: mix in de blender gepelde garnalen met een scheutje witte wijn en schaaldierenfond. Druk deze bereiding door een puntzeef. Breng aan de kook met een lepel tomatenpuree. Kleur met kurkuma en breng op smaak met cayennepeper, peper & zout. Spinaziecoulis: Blancheer de spinazieblaadjes. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water onder de kraan. Zo blijft de felle groene kleur bewaard. Knijp het water eruit en mix de spinazie in een blender met een scheutje groentefond, een teentje look, zout, peper en nootmuskaat. Wentel de tongreepjes in de bloem en bak ze in boter tot goudbruin. Op het bord: een spiegel van garnalensaus, twee eetlepels spinaziecoulis, een tweetal zeetongreepjes over mekaar. Werk af met, gepelde garnaaltjes, een plukje wakame.
grijze garnalen droge witte wijn schaaldierenfond tomatenpuree kurkuma groentefond knoflook zeewier of wakame cayennepeper peper & zout nootmuskaat zeetongreepjes vloeiende bloem boter spinazie
mytastebe.com
privacy beleid