Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

IJsbom

sultanrozijntjes amandelen bruine rum olijfolie roomijs koffie melk room pure chocolade eieren bastaardsuiker cacaopoeder bloemsuiker bosvruchten physalis gekonfijt fruit
Zet een handvol sultanrozijntjes te week in bruine rum. Rooster geschaafde amandelen lichtbruin. Neem een glazen kom en bestuif de binnenkant met olijfolie. Druk er nu enkele vellen plastiekfolie in en zorg dat ervoor dat er genoeg over de rand hangt, om straks de ijsbom eruit te kunnen trekken. Maak roomijs. Volg voor het recept daarvan deze link: http://www.belgischkoken.be/3118.htm. Vul de kom met het ijs, maar laat het midden vrij. Zet de kom weg in de diepvriezer. Maak chocolade-ijs. Klop drie eidooiers met 100 gr bloemsuiker en 15 gr cacao en een scheutje straffe koffie tot de cacao opgelost is. Voeg al roerend 25 cl volle melk toe. Klop 25 cl volle room tot bijna stijf. Meng de cacaobereiding met de room en giet de substantie in de ijsmachine. Voeg halfweg een reep geschaafde chocolade en de uitgelekte rozijntjes toe, met een scheutje van de rum. Schep het chocolade-ijs in de kom tot die gevuld is. Dek af met folie en zet weg in de diepvriezer. Maak stukjes karamel. Smelt bastaardsuiker 2 a 3 minuten op laag vuur. Giet uit op de bakplaat bedekt met bakpapier en beweeg de plaat om de karamel gelijkmatig te verdelen. Laat afkoelen en breek grote onregelmatige stukken af. Haal de ijsbom uit de kom. Wellicht zal het nodig zijn om de kom schuin even onder de kraan te houden, zonder dat het water in contact komt met het ijs. Stort de inhoud van de kom op een plateau en dan begint de pret! Nu kan je het bommetje naar eigen inzicht en creativiteit ‘aankleden’. Ingrediënten daartoe zijn bijvoorbeeld: cacaopoeder, bloemsuiker, de stukjes suikerkaramel, bosvruchten, de geroosterde amandelen, gekonfijt fruit, physalis, en… kerstversiering. Want dit is toch wel een dessertje dat bijzonder geschikt is voor de feestdagen.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

IJsbom

Zet een handvol sultanrozijntjes te week in bruine rum. Rooster geschaafde amandelen lichtbruin. Neem een glazen kom en bestuif de binnenkant met olijfolie. Druk er nu enkele vellen plastiekfolie in en zorg dat ervoor dat er genoeg over de rand hangt, om straks de ijsbom eruit te kunnen trekken. Maak roomijs. Volg voor het recept daarvan deze link: http://www.belgischkoken.be/3118.htm . Vul de kom met het ijs, maar laat het midden vrij. Zet de kom weg in de diepvriezer.
sultanrozijntjes amandelen bruine rum olijfolie roomijs koffie melk room pure chocolade eieren bastaardsuiker cacaopoeder bloemsuiker bosvruchten physalis gekonfijt fruit
Maak chocolade-ijs. Klop drie eidooiers met 100 gr bloemsuiker en 15 gr cacao en een scheutje straffe koffie tot de cacao opgelost is. Voeg al roerend 25 cl volle melk toe. Klop 25 cl volle room tot bijna stijf. Meng de cacaobereiding met de room en giet de substantie in de ijsmachine. Voeg halfweg een reep geschaafde chocolade en de uitgelekte rozijntjes toe, met een scheutje van de rum. Schep het chocolade-ijs in de kom tot die gevuld is. Dek af met folie en zet weg in de diepvriezer. Maak stukjes karamel. Smelt bastaardsuiker 2 a 3 minuten op laag vuur. Giet uit op de bakplaat bedekt met bakpapier en beweeg de plaat om de karamel gelijkmatig te verdelen. Laat afkoelen en breek grote onregelmatige stukken af. Haal de ijsbom uit de kom. Wellicht zal het nodig zijn om de kom schuin even onder de kraan te houden, zonder dat het water in contact komt met het ijs. Stort de inhoud van de kom op een plateau en dan begint de pret! Nu kan je het bommetje naar eigen inzicht en creativiteit ‘aankleden’. Ingrediënten daartoe zijn bijvoorbeeld: cacaopoeder, bloemsuiker, de stukjes suikerkaramel, bosvruchten, de geroosterde amandelen, gekonfijt fruit, physalis, en… kerstversiering. Want dit is toch wel een dessertje dat bijzonder geschikt is voor de feestdagen.
mytastebe.com
privacy beleid