Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Oesters met witloof in champagnesaus

Zeeuwse oesters witloof Champagne sjalot boter room citroen peper Gruyère zeewier  
Haal de oesters uit hun schelp en zeef het vocht. Snijd flinterdunne sliertjes witloof en bewaar ze in water met citroen. Breng in een pan de Champagne tegen de kook met het oestersap, citroen en gemalen peper. Verminder het vuur en pocheer de oesters. Bewaar de lauwe oesters op temperatuur. Stoof de witloofreepjes met wat gesnipperde sjalot. Laat het kookvocht van de oesters met room inkoken en bind tot sausdikte. Bouw op: het onderste van een oesterschelpje, een lepel witloof, een oester, een lepel saus. Bestrooi met geraspte Gruyère en zet onder de hete grill tot de bovenkant kleurt. Op een bordje achtereenvolgens: zeewier of zoals hier veldsla en een gegratineerde oester.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Oesters met witloof

in champagnesaus

Haal de oesters uit hun schelp en zeef het vocht. Snijd flinterdunne sliertjes witloof en bewaar ze in water met citroen. Breng in een pan de Champagne tegen de kook met het oestersap, citroen en gemalen peper. Verminder het vuur en pocheer de oesters. Bewaar de lauwe oesters op temperatuur. Stoof de witloofreepjes met wat gesnipperde sjalot. Laat het kookvocht van de oesters met room inkoken en bind tot sausdikte. Bouw op: het onderste van een oesterschelpje, een lepel witloof, een oester, een lepel saus. Bestrooi met geraspte Gruyère en zet onder de hete grill tot de bovenkant kleurt. Op een bordje achtereenvolgens: zeewier of zoals hier veldsla en een gegratineerde oester.
Zeeuwse oesters witloof Champagne sjalot boter room citroen peper Gruyère zeewier  
mytastebe.com
privacy beleid