Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok
mytastebe.com
mytastebe.com

Parelhoen met grappa

Kruid de buikholte van de parelhoen met peper en zout. Vul met takjes salie, geplette jeneverbessen, een plakje Parmaham en een borrelglas grappa. Leg het beestje in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de buitenkant met peper en zout en zet 45 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Overgiet regelmatig met braadvocht. Zet de oven op 185°C, giet een glas water en een glas grappa in de ovenschotel, dek af en zet de schotel nog 30 minuten in de oven. Laat daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot het opdienen. Het resultaat is een super-mals en sappig stuk gevogelte! Scheid de parelhoen voor het opdienen. Zeef het braadvocht en voeg er een glas grappa, een half glas citroensap en een handvol gesneden salieblaadjes aan toe. Even doorkoken en warm houden. Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze halfgaar. Laat uitlekken en maak ze krokant in de airfryer. Dat is ongeveer 15 minuten op 180°C. Snijd de radicchio in stukken. Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten met salie-citroensaus, een handvol groentefrietjes en een schep radicchio.
parelhoen peper & zout verse salie jeneverbessen Parmaham grappa olijfolie citroen wortelen (driekleuren) raddichio
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Parelhoen met grappa

Kruid de buikholte van de parelhoen met peper en zout. Vul met takjes salie, geplette jeneverbessen, een plakje Parmaham en een borrelglas grappa. Leg het beestje in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de buitenkant met peper en zout en zet 45 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Overgiet regelmatig met braadvocht.
parelhoen peper & zout verse salie jeneverbessen Parmaham grappa olijfolie citroen wortelen (driekleuren) raddichio
Zet de oven op 185°C, giet een glas water en een glas grappa in de ovenschotel, dek af en zet de schotel nog 30 minuten in de oven. Laat daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot het opdienen. Het resultaat is een super-mals en sappig stuk gevogelte! Scheid de parelhoen voor het opdienen. Zeef het braadvocht en voeg er een glas grappa, een half glas citroensap en een handvol gesneden salieblaadjes aan toe. Even doorkoken en warm houden. Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze halfggaar. Laat uitlekken en maak ze krokant in de airfryer. Dat is ongeveer 15 minuten op 180°C. Snijd de radicchio in stukken. Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten met salie- citroensaus, een handvol groentefrietjes en een schep radicchio.
mytastebe.com
privacy beleid