Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kwartel met sjalottenpuree en Portosaus

gevogeltefond rode Porto tomatenpuree groentebouillon zetmeel sjalotten boter peterselie knoflook zoete aardappelen boter room nootmuskaat peper en zout eieren broccoli kwartelfilets zonder vel balsamicocrème balsamicoparels preischeutjes aardappelkroketten    
De saus: laat gevogeltefond inkoken met Porto. Voeg een lepel tomatenpuree en een half blokje groentebouillon toe. Laat verder inkoken en bind met zetmeel. Sjalottenpuree: Snipper sjalotjes en sauteer ze in boter met gehakte peterselie en gehakt knoflook. Pureer ze met een beetje kalfsfond in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitdampen op laag vuur om de puree steviger te maken. Puree van zoete aardappel: maak een klassieke aardappelpuree met boter, room, nootmuskaat, eigeel, peper en zout, maar gebruik zoete aardappelen. Stoom broccoliroosjes. Laat de kwartelfilets kleur krijgen in een pan met boter. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog een paar minuten sudderen op laag vuur. Op een smal langwerpig bord: borstel een veeg balsamico op het bord en schep in het midden ervan een lepeltje balsamicoparels. Duw een ring sjalottenpuree uit met daarnaast een kleinere ring zoete aardappelpuree. Garneer met een broccoliroosje en een plukje preischeuten. Leg de een kwartelfilets aan de andere kant van het bord en overgiet half met saus. Dien op met kroketjes op een afzonderlijk bordje.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kwartel met

sjalottenpuree

en Portosaus

De saus: laat gevogeltefond inkoken met Porto. Voeg een lepel tomatenpuree en een half blokje groentebouillon toe. Laat verder inkoken en bind met zetmeel. Sjalottenpuree: Snipper sjalotjes en sauteer ze in boter met gehakte peterselie en gehakt knoflook. Pureer ze met een beetje kalfsfond in de blender. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitdampen op laag vuur om de puree steviger te maken. Puree van zoete aardappel: maak een klassieke aardappelpuree met boter, room, nootmuskaat, eigeel, peper en zout, maar gebruik zoete aardappelen. Stoom broccoliroosjes. Laat de kwartelfilets kleur krijgen in een pan met boter. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog een paar minuten sudderen op laag vuur.
gevogeltefond rode Porto tomatenpuree groentebouillon zetmeel sjalotten boter peterselie knoflook zoete aardappelen boter room nootmuskaat peper en zout eieren broccoli kwartelfilets zonder vel balsamicocrème balsamicoparels preischeutjes aardappelkroketten    
Op een smal langwerpig bord: borstel een veeg balsamico op het bord en schep in het midden ervan een lepeltje balsamicoparels. Duw een ring sjalottenpuree uit met daarnaast een kleinere ring zoete aardappelpuree. Garneer met een broccoliroosje en een plukje preischeuten. Leg de een kwartelfilets aan de andere kant van het bord en overgiet half met saus. Dien op met kroketjes op een afzonderlijk bordje.
mytastebe.com
privacy beleid