Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Miniquiche met kastanjes en gerookt spek

kruimeldeeg olijfolie ontbijtspek of mager spek gekookte kastanjes 3 eieren 3 el room 75 g geraspte kaas  
Snijd mager spek, liefst de ‘petit salé’, in zeer fijne dobbelsteentjes. Bak ze knapperig. Je kan ook ontbijtspek of gerookte spekreepjes gebruiken indien gewenst. Voeg geplette voorgekookte kastanjes toe, laat even meebakken en giet het bakvocht af. Druk het kruimeldeeg in de kleine beboterde en met bloem bestoven siliconen cupcake vormpjes. Knip het overtollige deeg weg. Klop de eieren los met room en kaas. Meng nu alle ingrediënten en schep de bereiding in de kuipjes. Laat 25 minuten afbakken in een oven op 210°C. Afhankelijk van de grootte van je quiches, kan je ze serveren als aperitiefbordje, warm voorgerechtje of als bijgerecht bij een hoofdschotel met vlees of wild.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Miniquiche

met kastanjes

en gerookt spek

Snijd mager spek, liefst de ‘petit salé’, in zeer fijne dobbelsteentjes. Bak ze knapperig. Je kan ook ontbijtspek of gerookte spekreepjes gebruiken indien gewenst. Voeg geplette voorgekookte kastanjes toe, laat even meebakken en giet het bakvocht af. Druk het kruimeldeeg in de kleine beboterde en met bloem bestoven siliconen cupcake vormpjes. Knip het overtollige deeg weg. Klop de eieren los met room en kaas. Meng nu alle ingrediënten en schep de bereiding in de kuipjes. Laat 25 minuten afbakken in een oven op 210°C. Afhankelijk van de grootte van je quiches, kan je ze serveren als aperitiefbordje, warm voorgerechtje of als bijgerecht bij een hoofdschotel met vlees of wild.
kruimeldeeg olijfolie ontbijtspek  of mager spek gekookte kastanjes 3 eieren 3 el room 75 g geraspte kaas  
mytastebe.com
privacy beleid