Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Sint-Jacobsnoot met geroosterde pompoen

butternutpompoen St-Jacobsnootjes pijnboompitjes  eidooiers olijfolie kippenbouillon truffelsap witte balsamico peper & zout   
Maak een marinade van witte balsamico, olijfolie, kippenbouillon en truffelsap. Snijd uit de pompoen 2 cm brede en 2 millimeter dikke repen met de broodsnijdmachine. Leg ze in de marinade en zet de schaal 20 minuten in oven op 160°C. Pompoenpuree: snijd de rest van de pompoen in fijne blokjes en ze droog mee in de oven in een bakblik. Kruid en pureer de blokjes pompoen met een beetje marinade tot puree. Giet de eidooiers voorzichtig in kleine verrines en stoom ze 2 minuten in de stoomschotel van je microgolfoven tot ze halfzacht gegaard  zijn. Bak de coquilles aan beide zijden kort in olie. Rooster de pijnboompitjes. Op het bord: leg een een cirkelvormig bed pompoenpuree met daarop aan de ene kant een coquille en aan de andere kant in een putje, een eidooier. Plaats daarrond in “S”-vorm een pompoenschijf en decoreer met geroosterde pijnboompitjes.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Sint-Jacobsnoot met

geroosterde pompoen

Maak een marinade van witte balsamico, olijfolie, kippenbouillon en truffelsap. Snijd uit de pompoen 2 cm brede en 2 millimeter dikke repen met de broodsnijdmachine. Leg ze in de marinade en zet de schaal 20 minuten in oven op 160°C. Pompoenpuree: snijd de rest van de pompoen in fijne blokjes en ze droog mee in de oven in een bakblik. Kruid en pureer de blokjes pompoen met een beetje marinade tot puree. Giet de eidooiers voorzichtig in kleine verrines en stoom ze 2 minuten in de stoomschotel van je microgolfoven tot ze halfzacht gegaard  zijn. Bak de coquilles aan beide zijden kort in olie. Rooster de pijnboompitjes. Op het bord: leg een een cirkelvormig bed pompoenpuree met daarop aan de ene kant een coquille en aan de andere kant in een putje, een eidooier. Plaats daarrond in “S”-vorm een pompoenschijf en decoreer met geroosterde pijnboompitjes.
butternutpompoen St-Jacobsnootjes pijnboompitjes  eidooiers olijfolie kippenbouillon truffelsap witte balsamico peper & zout