Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Gevulde krab met gebakken avocado’s

kwaliteitsvolle krab uit blik voorgekookte krabscharen gesnipperde sjalot knoflook boter room eieren witte wijn onrijpe avocado’s gemengde sla platte peterselie blokje visbouillon bakmiddel olijfolie cayennepeper peper & zout
Stoof gesnipperde sjalotjes aan met geplet knoflook. Laat afkoelen. Maak hardgekookte eieren, laat afkoelen en hak in grove stukken. Meng met de afgekoelde sjalot- en knoflookbereiding. Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Scheid het vlees uit de scharen van de rest. Meng dit laatste met de vorige bereiding. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng 25 cl room met 2 eidooiers, een scheutje witte wijn en een half blokje visbouillon. Vul ovenschaaltjes met de krabbereiding, overgiet met de liaison en leg bovenop het vlees uit de krabscharen. Zet koel en afgedekt weg. Halveer onrijpe avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in halve centimeter dikke schijfjes. Schil de schijfjes en bak ze goudbruin in een bakmiddel naar keuze. Kruid met peper en zout. Kuis de gemengde sla en frituur platte peterselie in een pan, besproeid met een beetje olijfolie. Breek de schaal en pocheer voorgekookte krabscharen kort in hete courtbouillon en laat afkoelen in het vocht tot lauw. Zet de krabschaaltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Verwarm ondertussen de gebakken avocadoschijfjes. Op het bord: een schaaltje krab uit de oven met daarop wat gefrituurde platte peterselie. Daarnaast een hoopje sla, een schijfje citroen, twee gepocheerde krabbenpoten. Je kan de inhoud van het ovenschaaltje ook in lege krabbenschalen opdienen om er echt ‘gevulde krab’ van te maken.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Gevulde krab met

gebakken avocado’s

Stoof gesnipperde sjalotjes aan met geplet knoflook. Laat afkoelen. Maak hardgekookte eieren, laat afkoelen en hak in grove stukken. Meng met de afgekoelde sjalot- en knoflookbereiding. Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Scheid het vlees uit de scharen van de rest. Meng dit laatste met de vorige bereiding. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Meng 25 cl room met 2 eidooiers, een scheutje witte wijn en een half blokje visbouillon. Vul ovenschaaltjes met de krabbereiding, overgiet met de liaison en leg bovenop het vlees uit de krabscharen. Zet koel en afgedekt weg.
kwaliteitsvolle krab uit blik voorgekookte krabscharen gesnipperde sjalot knoflook boter room eieren witte wijn onrijpe avocado’s gemengde sla platte peterselie blokje visbouillon bakmiddel olijfolie cayennepeper peper & zout
Halveer onrijpe avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in halve centimeter dikke schijfjes. Schil de schijfjes en bak ze goudbruin in een bakmiddel naar keuze. Kruid met peper en zout. Kuis de gemengde sla en frituur platte peterselie in een pan, besproeid met een beetje olijfolie. Breek de schaal en pocheer voorgekookte krabscharen kort in hete courtbouillon en laat afkoelen in het vocht tot lauw. Zet de krabschaaltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Verwarm ondertussen de gebakken avocadoschijfjes. Op het bord: een schaaltje krab uit de oven met daarop wat gefrituurde platte peterselie. Daarnaast een hoopje sla, een schijfje citroen, twee gepocheerde krabbenpoten. Je kan de inhoud van het ovenschaaltje ook in lege krabbenschalen opdienen om er echt ‘gevulde krab’ van te maken.
mytastebe.com
privacy beleid