Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hertenragout met bosbessen

Wentel het hertenstoofvlees in bloem en bak het aan in boter. Kruid naar smaak met peper en zout.  Bak magere spekjes, gesnipperde sjalotjes en gehakt knoflook in boter. Doe dit in een casserole met het vlees, rode wijn, tomatenpuree, kruidnagel, geplette jeneverbessen en een paar blaadjes laurier. Voeg wildfond toe tot het vlees ondergedompeld is. Laat afgedekt anderhalf à 2 uur stoven op zacht vuur. Roer regelmatig en controleer tegen het einde of het vlees gaar genoeg is. Maak confituur van de bosbessen met suiker. Bewaar een paar exemplaren voor de afwerking. Voeg toe aan de ragout:  de confituur, een paar stukjes chocolade en een glas Cognac. Laat nog even sudderen voor het opdienen. Op het bord: een schep ragout afgewerkt met een paar bessen. Serveer met knolselderpuree en een aardappelbereiding naar keuze.
hertenstoofvlees rode wijn wildfond jeneverbessen kruidnagel laurier sjalotjes Cognac blauwe bosbessen chocolade suiker peper en zout knoflook tijm bloem boter spekjes tomatenpuree
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hertenragout

met bosbessen

Wentel het hertenstoofvlees in bloem en bak het aan in boter. Kruid naar smaak met peper en zout.  Bak magere spekjes, gesnipperde sjalotjes en gehakt knoflook in boter. Doe dit in een casserole met het vlees, rode wijn, tomatenpuree, kruidnagel, geplette jeneverbessen en een paar blaadjes laurier. Voeg wildfond toe tot het vlees ondergedompeld is. Laat afgedekt anderhalf à 2 uur stoven op zacht vuur. Roer regelmatig en controleer tegen het einde of het vlees gaar genoeg is. Maak confituur van de bosbessen met suiker. Bewaar een paar exemplaren voor de afwerking. Voeg toe aan de ragout:  de confituur, een paar stukjes chocolade en een glas Cognac. Laat nog even sudderen voor het opdienen. Op het bord: een schep ragout afgewerkt met een paar bessen. Serveer met knolselderpuree en een aardappelbereiding naar keuze.
hertenstoofvlees rode wijn wildfond jeneverbessen kruidnagel laurier sjalotjes Cognac blauwe bosbessen chocolade suiker peper en zout knoflook tijm bloem boter spekjes tomatenpuree
mytastebe.com
privacy beleid