Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Pompoen met gorgonzola en kwarteleitjes

pompoen kwarteleitjes azijn olijfolie gorgonzola parmezaan pijnboompitjes salie witte balsamico peper & zout    
Snijd met de mandoline flinterdunne schijfjes van een butternutpompoen en steek er met een grote ring rondjes uit. Marineer de schijven in witte balsamico met zeezout en suiker. Hak een ander stuk pompoen zo fijn mogelijk tot korrels. Mix de pijnboompitjes met de Parmezaan in de blender korrelig. Meng met de pompoenkorrels en laat deze mengeling drogen in een oven op 100°C tot krokant. Bak de rest van de pompoen met olijfolie en kruiden en verwerk tot een puree. Meng de gorgonzola met wat olijfolie, peper en gesnipperde salie. Druk deze vulling tussen twee pompoenschijven. Breek de kwarteleitjes in afzonderlijke schaaltjes. Pocheer ze in water met azijn net onder het kookpunt. Op het bordje in een cirkel: drie ravioli’s, drie schepjes pompoenpuree met daarop telkens een kwarteleitje. Decoreer met crumble en gehakte salie.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Pompoen

met gorgonzola

en kwarteleitjes

Snijd met de mandoline flinterdunne schijfjes van een butternutpompoen en steek er met een grote ring rondjes uit. Marineer de schijven in witte balsamico met zeezout en suiker. Hak een ander stuk pompoen zo fijn mogelijk tot korrels. Mix de pijnboompitjes met de Parmezaan in de blender korrelig. Meng met de pompoenkorrels en laat deze mengeling drogen in een oven op 100°C tot krokant. Bak de rest van de pompoen met olijfolie en kruiden en verwerk tot een puree. Meng de gorgonzola met wat olijfolie, peper en gesnipperde salie. Druk deze vulling tussen twee pompoenschijven. Breek de kwarteleitjes in afzonderlijke schaaltjes. Pocheer ze in water met azijn net onder het kookpunt. Op het bordje in een cirkel: drie ravioli’s, drie schepjes pompoenpuree met daarop telkens een kwarteleitje. Decoreer met crumble en gehakte salie.
pompoen kwarteleitjes azijn olijfolie gorgonzola parmezaan pijnboompitjes salie witte balsamico peper & zout