Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Patrijs met forestièresaus

patrijsfilets kastanjechampignons groene kool kervel ui groentebouillon boter peper & zout   De saus: paddenstoelen knoflook sjalot room gevogeltefond boter peper & zout    
Forestièresaus: stoof grof gesneden kastanjechampignons, geplet knoflook en gesnipperde sjalotjes aan in boter. Voor room en gevogeltefond in poedervorm toe. Pureer en breng op smaak met peper en zout. Varianten zijn mogelijk met gebruik van bospaddenstoelen, truffel, Cognac of witte Porto, gesnipperd bieslook, tomatenpuree en veenbessengelei. Fileer de patrijsjes en bak ze rondom bruin. Giet een scheutje water in de pan en laat afgedekt een tiental minuutjes sudderen op laag vuur. Maak een puree van groene kool met kervel. Blancheer de groene kool die je in grove stukken gesneden hebt. Stoof een in wiggen gesneden ui in wat boter. Doe de uitgelekte groene kool met de gestoofde ui en een bussel verse kervel in de blender. Voeg een blokje groentebouillon toe en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een paar kastanjechampignons in kwartjes en bak ze droog. Op het bord: een streep puree, een patrijsfiletje oversaust en afgewerkt met een lepeltje gebakken champignons.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Patrijs met forestièresaus

Forestièresaus: stoof grof gesneden kastanjechampignons, geplet knoflook en gesnipperde sjalotjes aan in boter. Voor room en gevogeltefond in poedervorm toe. Pureer en breng op smaak met peper en zout. Varianten zijn mogelijk met gebruik van bospaddenstoelen, truffel, Cognac of witte Porto, gesnipperd bieslook, tomatenpuree en veenbessengelei. Fileer de patrijsjes en bak ze rondom bruin. Giet een scheutje water in de pan en laat afgedekt een tiental minuutjes sudderen op laag vuur. Maak een puree van groene kool met kervel. Blancheer de groene kool die je in grove stukken gesneden hebt. Stoof een in wiggen gesneden ui in wat boter. Doe de uitgelekte groene kool met de gestoofde ui en een bussel verse kervel in de blender. Voeg een blokje groentebouillon toe en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een paar kastanjechampignons in kwartjes en bak ze droog. Op het bord: een streep puree, een patrijsfiletje oversaust en afgewerkt met een lepeltje gebakken champignons.
patrijsfilets kastanjechampignons groene kool kervel ui groentebouillon boter peper & zout   De saus: paddenstoelen knoflook sjalot room gevogeltefond boter peper & zout    
mytastebe.com
privacy beleid