Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Rendierburgers met rodewijnsaus

Rodewijnsaus: knoflook selder ui wortel oude balsamico peper uit de molen Stroh rum rode wijn runderbouillon tijm peterselie laurier Andere: spekjes zilveruitjes suiker boter bloemkool eieren paneermeel peper & zout nootmuskaat vloeiende bloem olijfolie stoofpeertjes kaneelpoeder cassonade rendiersteaks kruidnagel jeneverbessen gedroogde peterselie
De rodewijnsaus: stoof de fijngesneden knoflook, selder, ui en wortel in wat boter. Voeg verse tijm, laurier en peterselie toe Giet er runderbouillon en rode wijn bij. Laat een twintigtal minuten koken onder deksel en zeef. Kook de gezeefde saus verder in. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen, een scheutje oude balsamico en borrelglas Stroh-rum. Bind de saus indien gewenst. Bak de spekjes en laat ze uitlekken. Bak de zilveruitjes en karameliseer ze met een snuifje suiker. Laat uitlekken en doe ze bij de krokant gebakken spekjes. Maak bloemkoolgalettes: stoom bloemkoolroosjes gaar en zet er de handmixer in. Meng de bloemkoolpuree met een ei en een paar lepels paneermeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kneed en voeg eventueel nog wat vloeiende bloem toe tot je een droog deeg hebt. Verdeel dit in porties, rol er ballen van, druk plat en bak de schijfjes af in een pan met olijfolie. Snijd stoofpeertjes in ronde schijven. Bak ze in wat boter en bestuif met kaneelpoeder en cassonade. De rendierburgers: kies voor kwaliteitsvolle rendiersteaks en draai die door de vleesmolen. Kruid met peper, zout, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, jeneverbessen, fijn gestampt in de vijzel en gedroogde peterselie. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm ze tot hamburgertjes. Bak ze in olie of boter tot er geen bloed meer uitkomt als je erin prikt. Laat afgedekt rusten. Op het bord: een rendierburgertje met daarover een lepel saus. Daarnaast de mengeling met de spekjes en uitjes, een galletje en een schijfje peer.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Rendierburgers

met rodewijnsaus

De rodewijnsaus: stoof de fijngesneden knoflook, selder, ui en wortel in wat boter. Voeg verse tijm, laurier en peterselie toe Giet er runderbouillon en rode wijn bij. Laat een twintigtal minuten koken onder deksel en zeef. Kook de gezeefde saus verder in. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen, een scheutje oude balsamico en borrelglas Stroh-rum. Bind de saus indien gewenst. Bak de spekjes en laat ze uitlekken. Bak de zilveruitjes en karameliseer ze met een snuifje suiker. Laat uitlekken en doe ze bij de krokant gebakken spekjes. Maak bloemkoolgalettes: stoom bloemkoolroosjes gaar en zet er de handmixer in. Meng de bloemkoolpuree met een ei en een paar lepels paneermeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kneed en voeg eventueel nog wat vloeiende bloem toe tot je een droog deeg hebt. Verdeel dit in porties, rol er ballen van, druk plat en bak de schijfjes af in een pan met olijfolie. Snijd stoofpeertjes in ronde schijven. Bak ze in wat boter en bestuif met kaneelpoeder en cassonade. De rendierburgers: kies voor kwaliteitsvolle rendiersteaks en draai die door de vleesmolen. Kruid met peper, zout, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder, jeneverbessen, fijn gestampt in de vijzel en gedroogde peterselie. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm ze tot hamburgertjes. Bak ze in olie of boter tot er geen bloed meer uitkomt als je erin prikt. Laat afgedekt rusten. Op het bord: een rendierburgertje met daarover een lepel saus. Daarnaast de mengeling met de spekjes en uitjes, een galletje en een schijfje peer.
Rodewijnsaus: knoflook selder ui wortel oude balsamico peper uit de molen Stroh rum rode wijn runderbouillon tijm peterselie laurier Andere: spekjes zilveruitjes suiker boter bloemkool eieren paneermeel peper & zout nootmuskaat vloeiende bloem olijfolie stoofpeertjes kaneelpoeder cassonade rendiersteaks kruidnagel jeneverbessen gedroogde peterselie
mytastebe.com
privacy beleid