Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hazenrug, kersensaus en drie soorten puree

hazenrugfilets boter kersen of krieken op siroop wildfond Grappa knolselderblokjes bladpeterselie wortelen primeurworteltjes aardappelen peterselie rode bieten, gekookt lichtzure appels room poedersuiker peper & zout   
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Meng het sap met wildfond en Grappa en laten inkoken. Bind de saus en voeg de kersen toe. Kruid en bak de hazenrug in de boter en zet 15 minuten in de oven op 200°C. Laat rusten onder folie. Maak de wortelpuree: kook en pureer de wortelen met boter. Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie. Maak de bietenpuree met 2 appels, de rode bieten en meng met boter, room,  poedersuiker en een snuifje zout. Maak de knolselderpuree met 2/3 knolselder en kook ze met 1/3 aardappels, pureer, voeg room toe en kruid af. Blancheer de primeurworteltjes en drappeer alle bereidingen op een warm bord, volgens eigen inspiratie.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Hazenrug, kersensaus

en drie soorten puree

Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Meng het sap met wildfond en Grappa en laten inkoken. Bind de saus en voeg de kersen toe. Kruid en bak de hazenrug in de boter en zet 15 minuten in de oven op 200°C. Laat rusten onder folie. Maak de wortelpuree: kook en pureer de wortelen met boter. Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie. Maak de bietenpuree met 2 appels, de rode bieten en meng met boter, room,  poedersuiker en een snuifje zout. Maak de knolselderpuree met 2/3 knolselder en kook ze met 1/3 aardappels, pureer, voeg room toe en kruid af. Blancheer de primeurworteltjes en drappeer alle bereidingen op een warm bord, volgens eigen inspiratie.
hazenrugfilets boter kersen of krieken op siroop wildfond Grappa knolselderblokjes bladpeterselie wortelen primeurworteltjes aardappelen peterselie rode bieten, gekookt lichtzure appels room poedersuiker peper & zout