Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Bisque van kreeft

kreeften court bouillon wortelen sjalotjes laurier Cognac witte wijn room tomatenpuree kreeftenfond laurier boter peterselie  
Kook de kreeften 6 minuten in court bouillon. Zeef en bewaar het kookwater. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en bewaar het vlees uit de scharen apart. Snijd de schalen in stukken. Bak sjalotjes en wortelen samen met de kreeftenschalen in boter. Voeg laurier, witte wijn, kookvocht en het staartvlees toe en laat 30 minuten pruttelen. Zet de handmixer in de kookpot en vermaal de soep met de schalen en al. Zeef de soep in een pot. Voeg tomatenpuree en kreeftenfond toe, laat pruttelen en bind indien nodig. Bij gebruik als aperitiefsoepje: giet de bisque in mini-marmites. Schep op de soep, voor het opdienen een beetje licht opgeklopte room, Cognac en gehakte peterselie. 
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Bisque van kreeft

Kook de kreeften 6 minuten in court bouillon. Zeef en bewaar het kookwater. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en bewaar het vlees uit de scharen apart. Snijd de schalen in stukken. Bak sjalotjes en wortelen samen met de kreeftenschalen in boter. Voeg laurier, witte wijn, kookvocht en het staartvlees toe en laat 30 minuten pruttelen. Zet de handmixer in de kookpot en vermaal de soep met de schalen en al. Zeef de soep in een pot. Voeg tomatenpuree en kreeftenfond toe, laat pruttelen en bind indien nodig. Bij gebruik als aperitiefsoepje: giet de bisque in mini-marmites. Schep op de soep, voor het opdienen een beetje licht opgeklopte room, Cognac en gehakte peterselie. 
kreeften court bouillon wortelen sjalotjes laurier Cognac witte wijn room tomatenpuree kreeftenfond laurier boter peterselie  
mytastebe.com
privacy beleid