Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kabeljauwhaasje met curryroomsaus

kabeljauw (of zeewolf) vloeiende bloem peper & zout dille viskruidenmengeling boter visbouillon room currypoeder andijvie ui groentebouillon preischeuten    
Bestuif de kabeljauw met vloeiende bloem. Kruid met peper, zout, dille en viskruiden uit het molentje. Bak de moten in bruisende boter goudbruin. Laat de visbouillon met room inkoken en voeg currypoeder toe. Bind indien nodig. Snijd andijvie grof en stoom even kort in de microgolfoven. Bak op ringen gesneden ui in boter met een half kuipje groentebouillon. Voeg beide bereidingen samen, stoof verder met toevoeging van room en een glas witte wijn. Breng op smaak met peper, zout en dille. Op het bord: een vismoot, half overgoten met lichte currysaus en afgewerkt met een toefje preischeuten. Daarnaast een schep uitgelekte andijvie. Op foto: een variant met zeewolf in plaats van kabeljauw. Deze vis leent zich beter tot bakken dan kabeljauw.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kabeljauwhaasje

met curryroomsaus

Bestuif de kabeljauw met vloeiende bloem. Kruid met peper, zout, dille en viskruiden uit het molentje. Bak de moten in bruisende boter goudbruin. Laat de visbouillon met room inkoken en voeg currypoeder toe. Bind indien nodig. Snijd andijvie grof en stoom even kort in de microgolfoven. Bak op ringen gesneden ui in boter met een half kuipje groentebouillon. Voeg beide bereidingen samen, stoof verder met toevoeging van room en een glas witte wijn. Breng op smaak met peper, zout en dille. Op het bord: een vismoot, half overgoten met lichte currysaus en afgewerkt met een toefje preischeuten. Daarnaast een schep uitgelekte andijvie. Op foto: een variant met zeewolf in plaats van kabeljauw. Deze vis leent zich beter tot bakken dan kabeljauw.
kabeljauw (of zeewolf) vloeiende bloem peper & zout dille viskruidenmengeling boter visbouillon room currypoeder andijvie ui groentebouillon preischeuten