Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Citroensorbet met Elixir d’Anvers

275 cc water 275 gr kristalsuiker 1 eiwit sap van ½ sinaasappel  250 cc citroensap Elixir d’Anvers gelatineblaadjes verse muntblaadjes
Los de suiker op in water en laat 1 minuut koken. Klop het eiwit bijna stijf. Meng citroen- en sinaasappelsap door de afgekoelde suikersiroop. Roer het eiwit door het mengsel. Giet de bereiding in de ijsmachine op sorbetstand. Warm de elixir lichtjes op en meng met geweekte gelatineblaadjes. Giet deze substantie in champagnecoupes en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen: schep een bolletje sorbet op de gelei van elixir d’Anvers en werk af met een blaadje verse munt.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Citroensorbet

met Elixir d’Anvers

Los de suiker op in water en laat 1 minuut koken. Klop het eiwit bijna stijf. Meng citroen- en sinaasappelsap door de afgekoelde suikersiroop. Roer het eiwit door het mengsel. Giet de bereiding in de ijsmachine op sorbetstand. Warm de elixir lichtjes op en meng met geweekte gelatineblaadjes. Giet deze substantie in champagnecoupes en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen: schep een bolletje sorbet op de gelei van elixir d’Anvers en werk af met een blaadje verse munt.
275 cc water 275 gr kristalsuiker 1 eiwit sap van ½ sinaasappel  250 cc citroensap Elixir d’Anvers gelatineblaadjes verse muntblaadjes
mytastebe.com
privacy beleid