Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Waterzooi met vis van de markt

Heel eenvoudig te maken en het biedt mogelijkheden om het er speciaal te laten uitzien. Maak een soepje van visbouillon, room en witte wijn. Voeg een klein lepeltje zachte kerrie toe en laat zonder andere bijgevoegde kruiden tot de helft inkoken. Snijd wortel, selder en preiwit in julienne en laat dit samen met een paar gesnipperde sjalotjes en gehakte peterselie bakken in boter. Zet dit even weg. Snijd de vis die je koopt op de markt of ergens anders, in flinke moten en pocheer ze per soort in de bouillon. Controleer de garing, die per vissoort verschillend is. Haal de vis uit de bouillon en houd die warm in een oven op 85°C. Je kan nu de saus binden indien gewenst. Opdienen: een soeplepel bouillon in een diep bord, in het midden een lepel groenten, de vismoten en afwerken met gesnipperde peterselie. Je kan dit opdienen met een aardappel in de pel of een ander bijgerecht naar keuze.
visbouillon room witte wijn kerrie wortel selder preiwit sjalot peterselie boter vis volgens seizoen bindmiddel
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Waterzooi

met vis van de markt

Heel eenvoudig te maken en het biedt mogelijkheden om het er speciaal te laten uitzien. Maak een soepje van visbouillon, room en witte wijn. Voeg een klein lepeltje zachte kerrie toe en laat zonder andere bijgevoegde kruiden tot de helft inkoken. Snijd wortel, selder en preiwit in julienne en laat dit samen met een paar gesnipperde sjalotjes en gehakte peterselie bakken in boter. Zet dit even weg.
visbouillon room witte wijn kerrie wortel selder preiwit sjalot peterselie boter vis volgens seizoen bindmiddel
Snijd de vis die je koopt op de markt of ergens anders, in flinke moten en pocheer ze per soort in de bouillon. Controleer de garing, die per vissoort verschillend is. Haal de vis uit de bouillon en houd die warm in een oven op 85°C. Je kan nu de saus binden indien gewenst. Opdienen: een soeplepel bouillon in een diep bord, in het midden een lepel groenten, de vismoten en afwerken met gesnipperde peterselie. Je kan dit opdienen met een aardappel in de pel of een ander bijgerecht naar keuze.
mytastebe.com
privacy beleid