Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Pladijs met bisquesaus van Noordzeevis

Kerf de donkere velkant in en bestuif de pladijs met bloem. Bak 3 à 4 minuten aan elke kant in ruim veel boter met olijfolie tot het beestje gaar is. En dan, beginnend links boven en verder rechtsom: grof gesneden venkel en ui, gekruid met dille, peper en zout. Bakken in boter tot de ui bruin kleurt. Rechts ervan postelein, gewoon gewassen en met wat boter in een pan gesauteerd. Het reageert en smaakt als spinazie. Afwerken met grof zeezout en peper uit de molen. Daarnaast: gepelde garnaaltjes, een beetje peterselie voor de kleurtoets en dan de saus. Voor de bisque: maak Noordzeevissoep. Mix de soep, zeef en laat minstens voor 1/3 inkoken. Voeg tomatenconcentraat, Cognac en room toe en laat nog wat inkoken tot sausdikte. Daarnaast op het bord: tomatenblokjes zonder vel en terug naar boven: koolrabi, op blokjes gesneden en gebakken in de pan met boter. Kruiden met peper en zout. Koolrabi is hier de aardappelvervanger, want dit recept is koolhydraatarm. Afwerken met wat gesnipperde lente-uitjes.
pladijs (schol) boter olijfolie bloem venkel ui dille peper & zout postelein grof zeezout grijze garnaal peterselie tomatenconcentraat Cognac room verse tomatenblokjes koolrabi lente-ui
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Pladijs met bisquesaus

van Noordzeevis

Kerf de donkere velkant in en bestuif de pladijs met bloem. Bak 3 à 4 minuten aan elke kant in ruim veel boter met olijfolie tot het beestje gaar is. En dan, beginnend links boven en verder rechtsom: grof gesneden venkel en ui, gekruid met dille, peper en zout. Bakken in boter tot de ui bruin kleurt. Rechts ervan postelein, gewoon gewassen en met wat boter in een pan gesauteerd. Het reageert en smaakt als spinazie. Afwerken met grof zeezout en peper uit de molen. Daarnaast: gepelde garnaaltjes, een beetje peterselie voor de kleurtoets en dan de saus.
pladijs (schol) boter olijfolie bloem venkel ui dille peper & zout postelein grof zeezout grijze garnaal peterselie tomatenconcentraat Cognac room verse tomatenblokjes koolrabi lente-ui
Voor de bisque: maak Noordzeevissoep. Mix de soep, zeef en laat minstens voor 1/3 inkoken. Voeg tomatenconcentraat, Cognac en room toe en laat nog wat inkoken tot sausdikte. Daarnaast op het bord: tomatenblokjes zonder vel en terug naar boven: koolrabi, op blokjes gesneden en gebakken in de pan met boter. Kruiden met peper en zout. Koolrabi is hier de aardappelvervanger, want dit recept is koolhydraatarm. Afwerken met wat gesnipperde lente-uitjes.
mytastebe.com
privacy beleid