Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Skrei met venkelpuree en zoete aardappel

Leg de vismoten in een ovenschotel en overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout en gedroogde dille. Laat afhankelijk van de dikte van de moten, tussen 15 en 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 110°C. Links op het bord een venkelpuree. Snijd de venkel in repen en blancheer die. Laat uitlekken en bak ze in een pan met boter en een gesnipperde sjalot. Pureer en breng op smaak. Rechts op de foto een puree van zoete aardappelen. Schil en kook ze tot ze gaar zijn. Sauteer gesneden ui en knoflook in wat boter tot de ui bijna kleurt. Mix beide bereidingen in de blender met een scheutje kippenbouillon. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Boven op de foto, in de pan gefrituurde spinazie met grof zeezout. Op de vismoot een plukje preischeuten met aardappelwafeltjes. Snijd een kleine aardappel met de mandoline in chips met een ruitvorm en bak die in de frituurpan zoals frietjes. Het gerechtje is hier afgewerkt met een botersausje en gepelde groene tomatenblokjes.
skrei olijfolie peper & zout dille venkel boter sjalot zoete aardappelen ui knoflook kippenbouillon nootmuskaat spinazie preischeuten aardappelen tomaat
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Skrei met venkelpuree

en zoete aardappel

Leg de vismoten in een ovenschotel en overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout en gedroogde dille. Laat afhankelijk van de dikte van de moten, tussen 15 en 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 110°C. Links op het bord een venkelpuree. Snijd de venkel in repen en blancheer die. Laat uitlekken en bak ze in een pan met boter en een gesnipperde sjalot. Pureer en breng op smaak. Rechts op de foto een puree van zoete aardappelen. Schil en kook ze tot ze gaar zijn. Sauteer gesneden ui en knoflook in wat boter tot de ui bijna kleurt. Mix beide bereidingen in de blender met een scheutje kippenbouillon. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
skrei olijfolie peper & zout dille venkel boter sjalot zoete aardappelen ui knoflook kippenbouillon nootmuskaat spinazie preischeuten aardappelen tomaat
Boven op de foto, in de pan gefrituurde spinazie met grof zeezout. Op de vismoot een plukje preischeuten met aardappelwafeltjes. Snijd een kleine aardappel met de mandoline in chips met een ruitvorm en bak die in de frituurpan zoals frietjes. Het gerechtje is hier afgewerkt met een botersausje en gepelde groene tomatenblokjes.
mytastebe.com
privacy beleid