Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Lotte met lamsoor en Oosterscheldekreeft

Voeg dan een flesje room toe en een kuipje groentebouillon. Laat de inkoken.  Neem van het vuur en pureer. Voeg nu verse dragonblaadjes toe (niet laten meekoken). De lotte bak je eerst een paar minuten in olijfolie in een pan met wat peper en zout. Doe het visje dan in een ovenschotel en zet nog 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Daarna afgedekt warm houden. De kreeft moet je eerst vers koken. Bak het gehalveerde staartstuk in geklaarde boter en zet afgedekt warm weg. Lamsoor is eenvoudig te prepareren: gewoon in een hete pan met boter laten slinken. Dresseren kan met een gepocheerd eitje, foreleitjes, een takje koriander, gepelde grijze  garnaaltjes, gesnipperde lente-uitjes en peterselie. Giet er desgewenst de rest van de geklaarde boter over.
lotte (zeeduivel of staartvis) venkel prei ui boter peper & zout room groentebouillon dragon olijfolie kreeft lamsoor ei foreleitjes koriander grijze garnaaltjes lente-ui peterselie
Maak eerst de venkelpuree: hak een venkel in grove stukken, prei in ringen en ui in wiggen. Stoof de venkel en de prei 6 minuten in de microgolfoven, afgedekt zonder water. Het kan ook in de stoomoven. Fruit ondertussen de ui in boter in een pan. Voeg de venkel en prei toe en laat de groenten een paar minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Lotte met lamsoor

en Oosterscheldekreeft

Maak eerst de venkelpuree: hak een venkel in grove stukken, prei in ringen en ui in wiggen. Stoof de venkel en de prei 6 minuten in de microgolfoven, afgedekt zonder water. Het kan ook in de stoomoven. Fruit ondertussen de ui in boter in een pan. Voeg de venkel en prei toe en laat de groenten een paar minuten sudderen. Breng op smaak met peper  en zout.
Voeg dan een flesje room toe en een kuipje groentebouillon. Laat de inkoken.  Neem van het vuur en pureer. Voeg nu verse dragonblaadjes toe (niet laten meekoken). De lotte bak je eerst een paar minuten in olijfolie in een pan met wat peper en zout. Doe het visje dan in een ovenschotel en zet nog 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Daarna afgedekt warm houden. De kreeft moet je eerst vers koken. Bak het gehalveerde staartstuk in geklaarde boter en zet afgedekt warm weg. Lamsoor is eenvoudig te prepareren: gewoon in een hete pan met boter laten slinken. Dresseren kan met een gepocheerd eitje, foreleitjes, een takje koriander, gepelde grijze garnaaltjes, gesnipperde lente-uitjes en peterselie. Giet er desgewenst de rest van de geklaarde boter over.
lotte (zeeduivel of staartvis) venkel prei ui boter peper & zout room groentebouillon dragon olijfolie kreeft lamsoor ei foreleitjes koriander grijze garnaaltjes lente-ui peterselie