Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Griet met karnemelk-mousseline en zeewiersaus

Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter.  Kruid met peper en zout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelk in plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat. Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: een blokje visbouillon, witte  wijn, Noilly Prat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassen lamsoor in boter, net voor het opdienen.
griet bloem boter peper & zout bloemige aardappelen eieren nootmuskaat karnemelk zeewier visfond witte wijn Noilly Prat room citroensap waterkers kervel lamsoor
Garnituur: frituur een mix van waterkers en kervel 20 seconden op 150°C.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Griet met

karnemelk-mousseline

en zeewiersaus

Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter.  Kruid met peper en zout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelk in plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat. Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: een blokje visbouillon, witte wijn, Noilly Prat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassen lamsoor in boter, net voor het opdienen.
griet bloem boter peper & zout bloemige aardappelen eieren nootmuskaat karnemelk zeewier visfond witte wijn Noilly Prat room citroensap waterkers kervel lamsoor
Garnituur: frituur een mix van waterkers en kervel 20 seconden op 150°C.
mytastebe.com
privacy beleid