Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Maatjes met mosterd-honing vinaigrette

Snijd de rode ui op ringen en marineer ze in rode wijn tot ze verkleurd zijn. Snijd de ongeschilde appel in 2 millimeter dikke staafjes en marineer ze in citroenjenever. Snijd de wortels in de lengte op millimeter dunne linten en marineer ze in witte balsamico. Blancheer de gehalveerde radijsjes. Draai met een Parisiennelepeltje bolletjes uit een komkommer. Maak de vinaigrette: meng kerriepoeder, mosterd, gesnipperde dille met olijfolie en een lepeltje honing tot een homogene substantie. Snijd de maatjes in 3 en gooi het staartstuk weg. Op het bord: drie stukken maatjesharing dakpansgewijs langs de rand op de groene ondergrond. Schep er een lepel vinaigrette overheen. Daarnaast volgens inspiratie de komkommerbolletjes, wortellinten, appelstaafjes, radijsjes en bovenop de rode uiringen. Werk af met de blaadjes waterkers.
maatjes appel citroenjenever rode ui waterkers groentebouillon radijsjes wortels komkommer gelatine rode wijn witte balsamico kerriepoeder mosterd dille olijfolie honing
Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de garnering. Blancheer de rest en spoel onder de kraan. Pureer met een scheutje groentebouillon en verwarm op laag vuur. Week blaadjes gelatine in water, knijp uit en meng onder de lauwe bereiding. Giet de bereiding op de bodem van sombreroborden, een half centimetertje dik en laat opstijven.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Maatjes met

mosterd-honing

vinaigrette

Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de garnering. Blancheer de rest en spoel onder de kraan. Pureer met een scheutje groentebouillon en verwarm op laag vuur. Week blaadjes gelatine in water, knijp uit en meng onder de lauwe bereiding. Giet de bereiding op de bodem van sombreroborden, een half centimetertje dik en laat opstijven.
Snijd de rode ui op ringen en marineer ze in rode wijn tot ze verkleurd zijn. Snijd de ongeschilde appel in 2 millimeter dikke staafjes en marineer ze in citroenjenever. Snijd de wortels in de lengte op millimeter dunne linten en marineer ze in witte balsamico. Blancheer de gehalveerde radijsjes. Draai met een Parisiennelepeltje bolletjes uit een komkommer.
maatjes appel citroenjenever rode ui waterkers groentebouillon radijsjes wortels komkommer gelatine rode wijn witte balsamico kerriepoeder mosterd dille olijfolie honing
Maak de vinaigrette: meng kerriepoeder, mosterd, gesnipperde dille met olijfolie en een lepeltje honing tot een homogene substantie. Snijd de maatjes in 3 en gooi het staartstuk weg. Op het bord: drie stukken maatjesharing dakpansgewijs langs de rand op de groene ondergrond. Schep er een lepel vinaigrette overheen. Daarnaast volgens inspiratie de komkommerbolletjes, wortellinten, appelstaafjes, radijsjes en bovenop de rode uiringen. Werk af met de blaadjes waterkers.
mytastebe.com
privacy beleid