Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Patrijsfilet met Calvadosroom

De saus: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje. Voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena. De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt. Bak die daarna in een pan met boter en een half kuipje groentebouillon. Voeg een scheutje room toe en zet er de handmixer in om te pureren. Frituur gehakte peterselie voor de afwerking. Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden ‘à la minute’ gebakken in een pan en een paar minuten afgedekt weggezet. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.
kippenbouillon room groentebouillon peper Calvados maïzena peterseliewortel boter peterselie zoete aardappelen patrijsfilets balsamicocrème balsamicoparels
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Patrijsfilet

met Calvadosroom

De saus: smelt een kuipje kippenbouillon in een kookpotje. Voeg room toe en een half blokje groentebouillon. Breng op smaak met een paar draaien uit de pepermolen. Giet er een flinke scheut Calvados bij en bind de saus indien nodig met wat maïzena. De peterseliewortel wordt geschild, in grove delen gesneden en 10 minuten gekookt. Bak die daarna in een pan met boter en een half kuipje groentebouillon. Voeg een scheutje room toe en zet er de handmixer in om te pureren. Frituur gehakte peterselie voor de afwerking.
kippenbouillon room groentebouillon peper Calvados maïzena peterseliewortel boter peterselie zoete aardappelen patrijsfilets balsamicocrème balsamicoparels
Snijd geschilde zoete aardappelen in chips of in wafeltjes met de mandoline en frituur die zoals gewone aardappelchips. De patrijsfilets werden ‘à la minute’ gebakken in een pan en een paar minuten afgedekt weggezet. Op het bord: een ‘artistieke’ veeg balsamicocrème met aan het einde een lepeltje balsamicoparels (zo te koop in de winkel). Op de veeg een voorgesneden patrijsfilet, afgedekt met de chips. Daarnaast een potje saus en een ringetje peterseliewortel.
mytastebe.com
privacy beleid