Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kreeft ‘Belle Vue’

Maak eerst de bouillon. Laat alle versneden groenten een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen. Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, mayonaise en coctailsaus.
kreeft mayonaise cocktailsaus tomaat kropsla ui peper & zout Courtbouillon: ui bleekselder wortel  laurier tijm oregano   rozemarijn peper en zout witte wijn citroensap
De Belgische keuken met Europese invloeden
De Belgische keuken met Europese invloeden
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kreeft ‘Belle Vue’

kreeft mayonaise cocktailsaus tomaat kropsla ui peper & zout Courtbouillon: ui bleekselder wortel  laurier tijm oregano   rozemarijn peper en zout witte wijn citroensap
Maak eerst de bouillon. Laat alle versneden groenten een 20-tal minuutjes koken samen met het kruidentuiltje. Voeg witte wijn en een scheutje citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even trekken. Breng opnieuw aan de kook en doe er de kreeft in. Laat een achttal minuten koken voor een klein formaat en tot 12 minuten voor de grootste exemplaren. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen tot lauw. Snijd ze dan overlangs in twee, verwijder de smurrie en breek de scharen, zonder het pantser ervan te verwijderen. Dresseer op een bord op een bedje van kropsla, met tomatenschijfjes, uisnippers, eventueel wat komkommersschijfjes, mayonaise en coctailsaus.