Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Visfondue

Snel klaar bestaat niet in de keuken. Behalve als je alleen maar een afhaalpizza moet opwarmen. Een visfondue lijkt weinig tijd te kosten, maar reken gerust een uurtje voorbereiding. In deze versie is de eerste schotel opgebouwd met gestoomde romanesco kool en gestoomde kleine worteltjes. De vis is opgerolde pladijsfilet, kabeljauw, tonijn en zeetong. Langs de zijkanten ligt tuinkers. In het midden van de 2e schotel ligt een gestoomde minibloemkool. Bovenaan zalmforel, ernaast mantelschelpnootjes en tijgergarnalen Daaronder verse inktvisringen en zalm. De afwerking gebeurt met peterselie en limoen. Daarbij past een potje mosselen, in dit geval de super’s en niet de jumbo’s. In de fonduepot zit visbouillon, gewoon gemaakt met visbouillonblokjes en verrijkt met mosselkruiden en afsnijdsels van de vis. Laat een paar minuutjes goed doorkoken en zeef de bouillon voor het opdienen. Om de smaak verder op peil te brengen heb ik er hier ook de rest van de kilo mosselen in gekookt, na deze grondig te spoelen. Vis de mosselen uit de fonduepot, zet koel weg en de volgende dag worden ze uit de schelp met wat mayonaise en andere toevoegingen tot een mosselslaatje verwerkt. Serveer deze visfondue met stokbrood of gekookte aardappeltjes in de pel en sausjes naar keuze. Hier: cocktailsaus, tuinkruidensaus, mosselsaus, dille-sjalotsaus en kreeftensaus. Naast het gewone bestek geef je je gasten een visfonduemandje om de brokjes in te garen. Let erop dat de visbouillon niet meer kookt aan tafel. Nog een tip: er blijft altijd wat vis over na de maaltijd. Ik maak daar de volgende dag een vispannetje of vissoep van.
visbouillonblokjes mosselkruiden mosselen romanesco kool worteltjes pladijsfilet kabeljauw tonijn zeetong tuinkers minibloemkool zalmforel mantelschelpnootjes tijgergarnalen inktvis zalm peterselie limoen visbouillonblokjes stokbrood vissausjes naar keuze
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Visfondue

Snel klaar bestaat niet in de keuken. Behalve als je alleen maar een afhaalpizza moet opwarmen. Een visfondue lijkt weinig tijd te kosten, maar reken gerust een uurtje voorbereiding. In deze versie is de eerste schotel opgebouwd met gestoomde romanesco kool en gestoomde kleine worteltjes. De vis is opgerolde pladijsfilet, kabeljauw, tonijn en zeetong. Langs de zijkanten ligt tuinkers. In het midden van de 2e schotel ligt een gestoomde minibloemkool. Bovenaan zalmforel, ernaast mantelschelpnootjes en tijgergarnalen Daaronder verse inktvisringen en zalm. De afwerking gebeurt met peterselie en limoen. Daarbij past een potje mosselen, in dit geval de super’s en niet de jumbo’s. In de fonduepot zit visbouillon, gewoon gemaakt met visbouillonblokjes en verrijkt met mosselkruiden en afsnijdsels van de vis. Laat een paar minuutjes goed doorkoken en zeef de bouillon voor het opdienen.
visbouillonblokjes mosselkruiden mosselen romanesco kool worteltjes pladijsfilet kabeljauw tonijn zeetong tuinkers minibloemkool zalmforel mantelschelpnootjes tijgergarnalen inktvis zalm peterselie limoen visbouillonblokjes stokbrood vissausjes naar keuze
Om de smaak verder op peil te brengen heb ik er hier ook de rest van de kilo mosselen in gekookt, na deze grondig te spoelen. Vis de mosselen uit de fonduepot, zet koel weg en de volgende dag worden ze uit de schelp met wat mayonaise en andere toevoegingen tot een mosselslaatje verwerkt. Serveer deze visfondue met stokbrood of gekookte aardappeltjes in de pel en sausjes naar keuze. Hier: cocktailsaus, tuinkruidensaus, mosselsaus, dille-sjalotsaus en kreeftensaus. Naast het gewone bestek geef je je gasten een visfonduemandje om de brokjes in te garen. Let erop dat de visbouillon niet meer kookt aan tafel. Nog een tip: er blijft altijd wat vis over na de maaltijd. Ik maak daar de volgende dag een vispannetje of vissoep van.
mytastebe.com
privacy beleid