Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kelkje met roomijs en kokos gazpacho

roomijs Chocoladekelkje: ballonnetjes pure chocolade Gazpacho: witte chocolade kokosmelk Noordkrieken (morellen) op sap.
Roomijs: klik hier voor het basisrecept (3118) Chocoladekelkjes: smelt de fondant chocolade au bain Marie, zonder toevoegingen. Schep een lepeltje chocolade op een blad bakpapier als sokkel voor de kelkjes. Doop de onderste helft van opgeblazen ballonnetjes in de gesmolten chocolade. Zet ze op de sokkeltjes en laat volledig afkoelen in de frigo. Doorprik de ballonnetjes en haal ze uit de kelkjes. Twee aandachtspunten: duw de ballonnetjes niet te diep in de chocolade met het risico dat de wanden van de kelkjes afbreken. Zorg voor een goede kwaliteit ballonnetjes, dat is met dikke wand. De ervaring leert dat ze anders vroegtijdig kunnen leeglopen. Gazpacho met kokosroom: smelt de witte chocolade met kokosmelk en mix tot een gladde massa. Zet dit in de koelkast. Op het bord: giet een spiegel lauwe gazpacho. Zet een kelkje in het midden. Bestuif de binnenkant met poedersuiker. Schep daarop, voorzichtig, een bol roomijs. Werk af met een soeplepel noordkrieken en serveer met slagroom in individuele potjes.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kelkje met roomijs

en kokos gazpacho

Roomijs: klik hier voor het basisrecept (3118) Chocoladekelkjes: smelt de fondant chocolade au bain Marie, zonder toevoegingen. Schep een lepeltje chocolade op een blad bakpapier als sokkel voor de kelkjes. Doop de onderste helft van opgeblazen ballonnetjes in de gesmolten chocolade. Zet ze op de sokkeltjes en laat volledig afkoelen in de frigo. Doorprik de ballonnetjes en haal ze uit de kelkjes.
roomijs Chocoladekelkje: ballonnetjes pure chocolade Gazpacho: witte chocolade kokosmelk Noordkrieken (morellen) op sap.
Twee aandachtspunten: duw de ballonnetjes niet te diep in de chocolade met het risico dat de wanden van de kelkjes afbreken. Zorg voor een goede kwaliteit ballonnetjes, dat is met dikke wand. De ervaring leert dat ze anders vroegtijdig kunnen leeglopen. Gazpacho met kokosroom: smelt de witte chocolade met kokosmelk en mix tot een gladde massa. Zet dit in de koelkast. Op het bord: giet een spiegel lauwe gazpacho. Zet een kelkje in het midden. Bestuif de binnenkant met poedersuiker. Schep daarop, voorzichtig, een bol roomijs. Werk af met een soeplepel noordkrieken en serveer met slagroom in individuele potjes.
mytastebe.com
privacy beleid