Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Everzwijn met pruimen in de Römertopf

everzwijnstoofvlees uien wortelen knolselder knoflook verse zilveruitjes rode wijn wildfond vloeiende bloem jeneverbessen kruidnagel laurier rode peperbesjes nootmuskaat peper en zout uit de molen gedroogde pruimen veenbessencompote    
Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met peper en zout. Snijd de uien op halve maantjes, de knolselder op dobbelsteentjes, de wortelen op schijfjes en plet de knoflookteentjes. Meng vlees en groenten met rode wijn, wildfond, gekneusde jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode peperbesjes, nootmuskaat, gedroogde pruimen en veenbessencompote. Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens een uurtje geweekt heeft in koud water, ook het deksel. Zet de pot afgedekt in een koude oven. Stel nu pas de oven in op 200°C en niet op hete lucht. Stel de timer in op 2 uur. Controleer na die tijd of het vlees voldoende gaar is en laat de pot dan nog een kwartiertje zonder deksel staan in de hete oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op met frietjes. Je kan er individuele kommetjes gemengde salade bij serveren.
Foto: de bereiding goed mengen voor de Römertopf met deksel erop de oven ingaat.
Foto: de inhoud van de pot werd overgeschept in een ‘propere’ aardenwerk schaal.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Everzwijn met pruimen

in de Römertopf

Bestuif het stoofvlees met bloem en kruid met peper en zout. Snijd de uien op halve maantjes, de knolselder op dobbelsteentjes, de wortelen op schijfjes en plet de knoflookteentjes. Meng vlees en groenten met rode wijn, wildfond, gekneusde jeneverbessen, kruidnagel, laurier, rode peperbesjes, nootmuskaat, gedroogde pruimen en veenbessencompote. Vul er de Römertopf mee, die vooraf minstens een uurtje geweekt heeft in koud water, ook het deksel. Zet de pot afgedekt in een koude oven. Stel nu pas de oven in op 200°C en niet op hete lucht. Stel de timer in op 2 uur. Controleer na die tijd of het vlees voldoende gaar is en laat de pot dan nog een kwartiertje zonder deksel staan in de hete oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op met frietjes. Je kan er individuele kommetjes gemengde salade bij serveren.  
everzwijnstoofvlees uien wortelen knolselder knoflook verse zilveruitjes rode wijn wildfond vloeiende bloem jeneverbessen kruidnagel laurier rode peperbesjes nootmuskaat peper en zout uit de molen gedroogde pruimen veenbessencompote    
mytastebe.com
privacy beleid