Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Koninginnenhapje met patrijs en truffel

Geef de blaadjes bladerdeeg een ‘artistieke’ vorm en bak ze af in 15 minuten in de oven, voorverwarmd op 220°C. Warm ze terug even op, voor het opdienen. Hier werd met een ‘vierkante ring’ het middenstuk eruit gesneden en als hoedje gepresenteerd. Maak een groentebouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel.  Doe er een takje tijm, peterseliestengels en een paar  laurierblaadjes bij. Vul aan tot halfweg met water en breng aan de kook.    Laat de patrijsfilets 45 minuten zacht pocheren in de bouillon of tot ze gaar zijn. Snijd de filets in de lengte in stukken en bewaar afgedekt. Borstel de champignons droog af en bak ze met geplet knoflook en een gesnipperd sjalotje in boter. Voeg er op het einde geschaafde truffel bij. Maak een roux, laat even rusten en leng aan tot sausdikte met de gezeefde bouillon, room en koffieroom. Voeg de filets en de paddenstoelen toe.  Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een scheut Cognac, worcestershiresaus of OXO bouillon en werk af met gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree of frietjes
bladerdeegblaadjes prei ui selder wortel tijm peterselie laurier patrijsfilets bospaddenstoelen knoflook sjalotjes boter truffel vloeiende bloem room koffieroom peper & zout nootmuskaat Cognac Worcestershiresaus of OXO bouillon
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Koninginnenhapje

met patrijs met truffel

bladerdeegblaadjes prei ui selder wortel tijm peterselie laurier patrijsfilets bospaddenstoelen knoflook sjalotjes boter truffel vloeiende bloem room koffieroom peper & zout nootmuskaat Cognac Worcestershiresaus of OXO bouillon
Geef de blaadjes bladerdeeg een ‘artistieke’ vorm en bak ze af in 15 minuten in de oven, voorverwarmd op 220°C. Warm ze terug even op, voor het opdienen. Hier werd met een ‘vierkante ring’ het middenstuk eruit gesneden en als hoedje gepresenteerd. Maak een groentebouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel.  Doe er een takje tijm, peterseliestengels en een paar  laurierblaadjes bij. Vul aan tot halfweg met water en breng aan de kook.    Laat de patrijsfilets 45 minuten zacht pocheren in de bouillon of tot ze gaar zijn. Snijd de filets in de lengte in stukken en bewaar afgedekt. Borstel de champignons droog af en bak ze met geplet knoflook en een gesnipperd sjalotje in boter. Voeg er op het einde geschaafde truffel bij. Maak een roux, laat even rusten en leng aan tot sausdikte met de gezeefde bouillon, room en koffieroom. Voeg de filets en de paddenstoelen toe.  Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng met een scheut Cognac, worcestershiresaus of OXO bouillon en werk af met gehakte peterselie. Dien op met aardappelpuree of frietjes
mytastebe.com
privacy beleid