Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok

Kookinfo - Gevogelte

Deze pagina’s bevatten basisinformatie over producten en kooktechnieken, bedoeld als geheugensteuntje voor de hobbykok. Ook hier is de filosofie dat de info richtinggevend is en geen exacte wetenschap.

Bereiding van gevogelte

Braden in de pan gebeurt in een afgedekte braadpan op een kookvuur. Het vlees wordt regelmatig bedruipt met braadvocht. Bakken in de pan gebeurt in een open braadpan op een kookvuur, waarbij het vlees regelmatig gekeerd wordt. Braden in de oven gebeurt in een voorverwarmde oven in een open braadslede. Het vlees wordt regelmatig bedruipt met braadvocht. Tip om écht sappige, maar toch bruin gekorste kip klaar te maken: 30 minuten in een open braadslee in een oven op 200°C (eerst bedruipen met olijfolie en kruiden). Giet er nu een glaasje water bij en dek de braadslee af. Zet nog eens 30 minuten in de oven op 185°C.
mytastebe.com
mytastebe.com
privacy beleid
Belgisch Koken    Een receptengids voor de hobbykok
Deze pagina’s bevatten basisinformatie over producten en kooktechnieken, bedoeld als geheugensteuntje voor de hobbykok. Ook hier is de filosofie dat de info richtinggevend is en geen exacte wetenschap.

Kookinfo

Gevogelte

Bereiding van gevogelte

Braden in de pan gebeurt in een afgedekte braadpan op een kookvuur. Het vlees wordt regelmatig bedruipt met braadvocht. Bakken in de pan gebeurt in een open braadpan op een kookvuur, waarbij het vlees regelmatig gekeerd wordt. Braden in de oven gebeurt in een voorverwarmde oven in een open braadslede. Het vlees wordt regelmatig bedruipt met braadvocht. Tip om écht sappige, maar toch bruin gekorste kip klaar te maken: 30 minuten in een open braadslee in een oven op 200°C (eerst bedruipen met olijfolie en kruiden). Giet er nu een glaasje water bij en dek de braadslee af. Zet nog eens 30 minuten in de oven op 185°C.
Bouquet Webmagazine over gezond eten met een goed geweten  garni
mytastebe.com
privacy beleid